Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

YEL-laskuri − Arvioi vakuutusmaksun määrä ja sinulle sopiva työtulo

YEL-laskuri

YEL-laskurista pääset katsomaan, mitä YEL-vakuutus maksaa ja voit vertailla eri maksutapojen vaikutuksia vakuutusmaksuusi. Jos olet uusi yrittäjä, näet laskurista myös aloittavan yrittäjän 22 % alennuksen. Pääset laskurista suoraan ottamaan YEL-vakuutuksen Elosta.

Kokeile YEL-laskuria

Mikä on sopiva työtulo?

YEL-laskuri auttaa arvioimaan sopivaa työtuloa niin yrittäjätoiminnan alussa kuin sen aikana. Työtulo on YEL-vakuutuksen maksun ja yrittäjän sosiaaliturvan perusta. 

Syötä YEL-laskuriin toimialasi ja yrityksesi arvioitu liikevaihto, niin saat suosituksen sopivasta työtulosta. Suositus perustuu toimialasi keskipalkkaan ja arvioimaasi liikevaihtoon. Liikevaihto kuvaa yrittäjätoimintasi laajuutta ja korjaa keskipalkkaan perustuvaan suositusta sen mukaan joko laskevasti tai nostavasti. Suositustyötulon laskennassa käytetään eläkevakuuttajien yhteistä laskentapalvelua.

Mihin työtulo vaikuttaa?

Työtulosi perusteella lasketaan YEL-vakuutuksesi vakuutusmaksu ja tulevaisuudessa myös eläkkeesi. Työeläkkeen ohella YEL-työtulo vaikuttaa myös eri sosiaalietuuksiin, kuten sairauspäivärahaan. Laskuri näyttää selkeäsi, miten YEL-työtulon suuruus vaikuttaa tulevan työeläkkeesi määrään sekä erilaisiin sosiaalietuuksiin.

Siirry YEL-laskuriin

On tärkeä huolehtia siitä, että oma työtulo pysyy ajan tasalla yritystoiminnan jatkuessa. Sairastuminen, tapaturma, työttömyys ja vanhemmaksi tuleminen ovat kaikki tilanteita, joissa yrittäjän sosiaaliturvan määrittää työtulo. 

Lue lisää yrittäjän sosiaali- ja eläketurvasta >

Haluatko apua vakuutuksen ottamiseen?

Autamme mielellämme, jos haluat keskustella asiantuntijan kanssa vakuutuksen ottamisesta tai siirtämisestä. Soita myyntipalveluumme tai jätä meille soittopyyntö, niin olemme yhteydessä sinulle sopivaan aikaan ja hoidamme asian kuntoon yhdessä.

Soita myyntipalveluumme

 
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>