Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

YEL-laskuri

sisältökuva

Arvioi vakuutusmaksun määrä ja sinulle sopiva työtulo

Mitä YEL-vakuutus maksaa?

YEL-laskurista näet YEL-vakuutuksen hinnan ja voit vertailla eri maksutapojen vaikutuksia vakuutusmaksuun. Uudelle yrittäjälle laskuri näyttää myös aloittavan yrittäjän 22 % alennuksen. Pääset laskurista suoraan ottamaan YEL-vakuutuksen Elosta.

Kokeile YEL-laskuria

Mikä on minulle sopiva työtulo?

YEL-laskuri auttaa arvioimaan sopivaa työtuloa niin yrittäjätoiminnan alussa kuin sen aikana. Työtulo on YEL-vakuutuksen maksun ja yrittäjän sosiaaliturvan perusta. 

Syötä YEL-laskuriin toimialasi ja yrityksesi arvioitu liikevaihto, niin saat suosituksen sopivasta työtulosta. Suositus perustuu toimialasi keskipalkkaan ja arvioimaasi liikevaihtoon. Suositustyötulon laskennassa käytetään eläkevakuuttajien yhteistä laskentapalvelua.


Mihin työtulo vaikuttaa?

Työtulosi perusteella lasketaan YEL-vakuutuksesi vakuutusmaksu ja tulevaisuudessa myös eläkkeesi. Työeläkkeen ohella YEL-työtulo vaikuttaa myös eri sosiaalietuuksiin, kuten sairauspäivärahaan. Laskuri näyttää selkeäsi, miten YEL-työtulon suuruus vaikuttaa tulevan työeläkkeesi määrään sekä erilaisiin sosiaalietuuksiin.

Siirry YEL-laskuriin

On tärkeä huolehtia siitä, että oma työtulo pysyy ajan tasalla yritystoiminnan jatkuessa. Sairastuminen, tapaturma, työttömyys ja vanhemmaksi tuleminen ovat kaikki tilanteita, joissa yrittäjän sosiaaliturvan määrittää työtulo. 

Lue lisää yrittäjän sosiaali- ja eläketurvasta >


Apua vakuutuksen ottamiseen

Tuntuuko vakuutuksen ottaminen tai siirtäminen vaikealta? Älä huoli! Jätät vain yhteystietosi - olemme yhteydessä sinulle sopivana aikana ja hoidamme asian kuntoon.

Soita myyntipalveluumme

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>