Suoraan sisältöön

YEL-laskurilla arvioit vakuutusmaksun määrän

sisältökuva

Kun tarvitset YEL-vakuutuksen, voit laskea YEL-laskurilla vakuutuksen hinnan ja vertailla eri maksutapojen vaikutuksia vakuutusmaksuun. Voit siirtyä laskurista suoraan täyttämään uuden vakuutushakemuksen. 

Muistathan, että ensimmäisen kerran yrittäjätoiminnan aloittavana yrittäjänä saat 22 prosentin alennuksen vakuutusmaksuusi ensimmäisen 48 kuukauden ajan.

Siirry YEL-laskuriin

YEL- laskuria kannattaa käyttää sopivan työtulon arviointiin niin yrittäjätoiminnan alussa kuin sen aikana. Kun syötät laskuriin toimialasi ja yrityksesi liikevaihdon, saat suosituksen sopivasta työtulosta. Suositus perustuu toimialasi keskipalkkaan ja arvioimaasi liikevaihtoon. Suositustyötulon laskennassa käytetään eläkevakuuttajien yhteistä laskentapalvelua.

Näet laskurista, miten YEL-työtulon suuruus vaikuttaa tulevan työeläkkeesi määrään sekä erilaisiin sosiaalietuuksiin, kuten sairauspäivärahaan. Työtulosi perusteella lasketaan YEL-vakuutuksesi vakuutusmaksu ja tulevaisuudessa myös eläkkeesi. Työeläkkeen ohella YEL-työtulo vaikuttaa myös eri sosiaalietuuksiin, kuten sairauspäivärahaan.

Sairauspäiväraha ja vanhempainraha lasketaan vuositulon mukaan

Kelan sairauspäivärahan määrän perusteena käytetään vuosituloa. Vuositulo lasketaan niiltä 12 kalenterikuukaudelta, jotka ovat edeltäneet etuusoikeuden alkamista edeltävää kalenterikuukautta. Yrittäjällä vuositulon laskennan pohjana käytetään YEL-työtuloa. Jos YEL-työtulon määrä on muuttunut tarkasteltavan 12 kuukauden aikana, huomioidaan keskimääräinen työtulo.

Apua vakuutuksen ottamiseen

Tuntuuko vakuutuksen ottaminen tai siirtäminen vaikealta? Älä huoli! Jätät vain yhteystietosi - olemme yhteydessä sinulle sopivana aikana ja hoidamme asian kuntoon
sisältökuva
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>