Suoraan sisältöön

YEL-laskurilla arvioit vakuutusmaksun määrän

Elon monipuolisella YEL-vakuutuslaskurilla voit arvioida, miten työtulon suuruus vaikuttaa tulevan työeläkkeesi määrään ja vakuutusmaksuihin. Lisäksi voit arvioida miten YEL-työtulo vaikuttaa erilaisiin sosiaalietuuksiin, kuten sairauspäivärahaan. YEL-työtulo on yrittäjän tai itsensä työllistäjän perusta eläkkeelle, sairauspäivärahalle, työttömyysturvalle ja vanhempainpäivärahalle. YEL-työtulo määrää YEL-maksusi suuruuden.

Kun tarvitset YEL-vakuutuksen, voit laskea YEL-laskurilla vakuutuksen hinnan ja vertailla eri maksutapojen vaikutuksia vakuutusmaksuun. Voit siirtyä saman tien täyttämään uuden vakuutushakemuksen. 

Muistathan, että ensimmäisen kerran yrittäjätoiminnan aloittavana yrittäjänä saat 22 prosentin alennuksen vakuutusmaksuusi ensimmäisen 48 kuukauden ajan.

Sairauspäiväraha ja vanhempainraha lasketaan vuositulon mukaan

Kelan sairauspäivärahan määrän perusteena käytetään 1.1.2020 alkaen vuosituloa. Vuositulo lasketaan niiltä 12 kalenterikuukaudelta, jotka ovat edeltäneet etuusoikeuden alkamista edeltävää kalenterikuukautta. Yrittäjällä vuositulon laskennan pohjana käytetään YEL-työtuloa. Jos YEL-työtulon määrä on muuttunut tarkasteltavan 12 kuukauden aikana, huomioidaan keskimääräinen työtulo.

Tarvitsenko YEL- tai TyEL-vakuutuksen?

Tuntuuko vakuutuksen ottaminen tai siirtäminen vaikealta? Älä huoli! Jätät vain yhteystietosi ja sinulle sopivan ajankohdan, niin olemme sinuun yhteydessä ja hoidamme asian yhdessä kuntoon.

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVerkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–16.30.