Suoraan sisältöön

YEL-laskurilla arvioit vakuutusmaksun määrän

Kokeile Elon YEL-laskuria

Kun tarvitset YEL-vakuutuksen, voit laskea YEL-laskurilla vakuutuksen hinnan ja vertailla eri maksutapojen vaikutuksia vakuutusmaksuun. Voit siirtyä saman tien täyttämään uuden vakuutushakemuksen. 

Muistathan, että ensimmäisen kerran yrittäjätoiminnan aloittavana yrittäjänä saat 22 prosentin alennuksen vakuutusmaksuusi ensimmäisen 48 kuukauden ajan.

Siirry YEL-laskuriin

Elon monipuolisella YEL-vakuutuslaskurilla voit arvioida, miten YEL-työtulon suuruus vaikuttaa tulevan työeläkkeesi määrään sekä erilaisiin sosiaalietuuksiin, kuten sairauspäivärahaan. YEL-työtulo on yrittäjän tai itsensä työllistäjän perusta eläkkeelle, sairauspäivärahalle, työttömyysturvalle ja vanhempainpäivärahalle. YEL-työtulo määrää YEL-maksusi suuruuden.

Sairauspäiväraha ja vanhempainraha lasketaan vuositulon mukaan

Kelan sairauspäivärahan määrän perusteena käytetään vuosituloa. Vuositulo lasketaan niiltä 12 kalenterikuukaudelta, jotka ovat edeltäneet etuusoikeuden alkamista edeltävää kalenterikuukautta. Yrittäjällä vuositulon laskennan pohjana käytetään YEL-työtuloa. Jos YEL-työtulon määrä on muuttunut tarkasteltavan 12 kuukauden aikana, huomioidaan keskimääräinen työtulo.

Apua vakuutuksen ottamiseen

Tuntuuko vakuutuksen ottaminen tai siirtäminen vaikealta? Älä huoli! Jätät vain yhteystietosi - olemme yhteydessä sinulle sopivana aikana ja hoidamme asian kuntoon
Elon myyntipalvelu apunasi
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>