Laske millaista vanhempainrahaa voit yrittäjänä saada

Kokeile laskurillamme miten YEL-työtulo vaikuttaa Kelan maksamiin vanhempainrahoihin ja muihin sosiaalietuuksiin, kuten sairauspäivärahoihin. Näet myös miten määrittämäsi työtulo vaikuttaa tulevan työeläkkeesi määrään sekä vakuutusmaksuihin.

Kun tarvitset YEL-vakuutuksen, voit laskea vakuutuksen hinnan ja vertailla maksutavan vaikutuksia vakuutusmaksuun. Voit siirtyä saman tien täyttämään uuden vakuutushakemuksen. 

raskaana oleva nuori nainen pitelee hellästi vatsaansa

Sairauspäiväraha ja vanhempainraha lasketaan viimeksi vahvistetun verovuoden YEL-työtulon mukaan

Kela laskee sairaus- ja vanhempainpäivärahan määrän viimeksi vahvistetun verovuoden YEL-työtulon mukaan. Vuonna 2019 vanhempainvapaalle jäävän yrittäjän päivärahan laskennassa käytetään vuoden 2017 YEL-työtuloa, joka on tarkistettu palkkakertoimella.

Yrittäjä voi pyytää Kelaa laskemaan päivärahan myös päivärahakautta edeltävien kuuden kuukauden YEL-työtulon mukaan, jos yrittäjän työtulo on tuolta ajalta vähintään 20 prosenttia korkeampi kuin vahvistetun verovuoden YEL-työtulo.

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVerkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–16.30.