Jumplink

Kokeile YEL-laskuria

Elon monipuolisella vakuutuslaskurilla voit arvioida, miten YEL-työtulon suuruus vaikuttaa tulevan työeläkkeesi määrään ja vakuutusmaksuihin. Lisäksi voit arvioida miten YEL-työtulosi vaikuttaa erilaisiin sosiaalietuuksiin, kuten sairauspäivärahaan.

Kun tarvitset YEL-vakuutuksen, voit laskea YEL-laskurilla vakuutuksen hinnan ja vertailla maksutavan vaikutuksia vakuutusmaksuun. Voit siirtyä saman tien täyttämään uuden vakuutushakemuksen. 

Muistathan, että ensimmäisen kerran yrittäjätoiminnan aloittavana yrittäjänä saat 22 prosentin alennuksen vakuutusmaksuusi ensimmäisen 48 kuukauden ajan.

Kokeile Elon YEL-laskuria

Sairauspäiväraha ja vanhempainraha lasketaan viimeksi vahvistetun verovuoden YEL-työtulon mukaan

Kela laskee sairaus- ja vanhempainpäivärahan määrän viimeksi vahvistetun verovuoden YEL-työtulon mukaan. Vuonna 2019 vanhempainvapaalle jäävän yrittäjän päivärahan laskennassa käytetään vuoden 2017 YEL-työtuloa, joka on tarkistettu palkkakertoimella.

Yrittäjä voi pyytää Kelaa laskemaan päivärahan myös päivärahakautta edeltävien kuuden kuukauden YEL-työtulon mukaan, jos yrittäjän työtulo on tuolta ajalta vähintään 20 prosenttia korkeampi kuin vahvistetun verovuoden YEL-työtulo.

Haluatko, että soitamme sinulle?

Tarvitsetko apua YEL- tai TyEL-vakuutuksen hankkimiseen liittyvissä asioissa? Anna meidän auttaa, jätä yhteystietosi ja sinulle sopiva ajankohta, niin olemme sinuun yhteydessä.
sisältökuva

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVerkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–16.30.