TyEL-maksut ja todistukset

TyEL-perusmaksu vuonna 2018 on 25,30 %

Työnantajana huolehdit työntekijöidesi eläketurvasta maksamalla TyEL-maksut eläkeyhtiöön. Maksun suuruus määräytyy aina sosiaali- ja terveysministeriön vuosittain vahvistamien perusteiden mukaisesti ja on tietty prosentti työntekijän bruttoansioista.

Maksuprosentti sisältää myös työntekijän osuuden maksusta, jonka pidätät häneltä palkanmaksun yhteydessä.

Työntekijän osuus TyEL-maksusta vaihtelee työntekijän iän mukaan:

  • 17-52-vuotiailla 6,35 % ansioista
  • 53-62-vuotiailla 7,85 % ansioista
  • 63 vuotta täyttäneillä 6,35 % ansioista

Sopimustyönantajan maksuun vaikuttavat myös mm. Elon asiakashyvitys ja hoitokustannusalennus.

Tilapäisen työnantajan lopullinen TyEL-maksu vuonna 2018 on 25,30 %.

Lue lisää tilapäisestä työnantajasta >

Tarvitsetko TyEL-todistuksen?

TyEL-todistuksella voit osoittaa, että vakuutuksesi on voimassa ja vakuutusmaksut kunnossa. Saat todistuksen tulostettua Elon verkkopalvelusta. Todistusta saatetaan pyytää esimerkiksi tarjouksen liitteeksi osoittamaan, että työnantaja on TyEL-vakuuttanut työntekijänsä.

Maksuesitteet 2018

Ennakkomaksut ilmoitustavan mukaan

Kuukausi-ilmoittajana ilmoitat työntekijöiden toteutuneet ansiot meille kuukausittain ja maksat TyEL-maksut toteutuneiden ansioiden mukaan.

Vuosi-ilmoittajana TyEL-maksusi perustuvat arvioituun palkkasummaan, jonka perusteella voit maksaa 1-12 kertaa vuodessa. Maksut erääntyvät aina kuukauden 20.päivä tai seuraavana arkipäivänä.
Lopullinen vakuutusmaksu lasketaan molemmissa ilmoitustavoissa vuoden päätyttyä vuosilaskennassa.

Lue lisää kuukausi-ilmoittamisesta >

Vakuutusmaksukorko

Vakuutusmaksu sisältää aina vakuutusmaksukoron, johon vaikuttaa maksun eräpäivä. Ennen 1.7. erääntyviä maksuja hyvitetään vakuutusmaksukorolla ja sen jälkeen erääntyviin maksuihin lisätään koron osuus.

Vuonna 2018 vakuutusmaksukorko on 2,0 %. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa koron suuruuden.

Vakuutuslaskut sähköisesti

Vakuutusmaksujen hoitaminen on helppoa, kun otat käyttöön sähköisen laskutuksen. Näin saat laskut kätevästi suoraan yrityksen laskunkäsittelyjärjestelmään tai verkkopankkiin.

Mikäli haluat laskut e-laskuina suoraan henkilökohtaiseen verkkopankkiisi, tee e-laskusopimus oman pankkisi kanssa. Elon lähettämät sähköiset laskut ovat Finvoice-standardin mukaisia ja operaattorinamme on OpusCapita.

Ilmoita sähköiset laskutustietosi meille Elon verkkopalvelun asiakastiedoissa. Jos et käytä Elon verkkopalvelua, voit ilmoittaa sähköisten laskujen vastaanottajatiedot lomakkeella >

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusMe Elossa olemme apunasi. Verkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–16.30.