Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

TyEL-vakuutusmaksut ja todistukset

Työnantajana huolehdit työntekijöidesi eläketurvasta maksamalla TyEL-maksut eläkeyhtiöön. TyEL-vakuutusmaksu määräytyy sosiaali- ja terveysministeriön vahvistamien laskuperusteiden mukaan. TyEL-vakuutusmaksun laskuperusteet ovat asiakashyvitystä ja hoitomaksua lukuun ottamatta yhteiset kaikille työeläkevakuutusyhtiöille. TyEL-maksu on tietty prosentti työntekijän bruttoansioista. 

TyEL-maksu vuonna 2024

Sopimustyönantajan vuoden 2024 TyEL-perusmaksu on 25,12 % TyEL-palkoistaTyEL-maksuun vaikuttaa perusmaksun lisäksi asiakaskohtainen hoitomaksu. Lisäksi lopullista TyEL-maksua alentavat mahdollinen asiakashyvitys ja hoitomaksupalautus. TyEL-maksu lasketaan tulorekisteriin ilmoitettujen palkkatietojen perusteella. Eläkeyhtiö perii koko maksun työnantajalta, joka puolestaan pidättää työntekijän maksuosuuden työntekijän palkasta.

Työntekijän maksuosuus vuonna 2024 on: 

 • alle 53-vuotiailla 7,15 %
 • 53–62-vuotiailla 8,65 %
 • 63 vuotta täyttäneillä 7,15 %.

Jos yrityksesi palkkasumma oli yli 2 251 500 euroa vuonna 2022, olet silloin suurtyönantaja.

Lue lisää Elon asiakkaiden TyEL-maksun muodostumisesta >

Tilapäisen työnantajan maksu vuonna 2024 on 26,12 %.

Tutustu tarkemmin vuoden 2024 sosiaalivakuutusmaksuihin >

Katso arvio vuoden 2024 TyEL-maksuista

Löydät verkkopalvelustamme maksuarvion, josta näet arvion TyEL-maksusta eri osineen. Maksuarvion avulla voit budjetoida TyEL-maksuja. Maksuarviosta näet arvion vuoden

 • TyEL-maksusta euroina
 • TyEL-maksuprosentista ja työntekijöiden maksuosuudesta
 • asiakashyvityksestä
 • hoitomaksusta mahdollisine alennuksineen sekä
 • hoitomaksupalautuksesta.

Seuraavan vuoden maksuarvio on käytettävissä aina kuluvan vuoden loppupuolella. 

Kirjaudu verkkopalveluun ja katso maksuarvio >

Maksuajasta kannattaa sopia ajoissa

Jos et pysty maksamaan TyEL-laskua eräpäivään mennessä, kannattaa laskulle pyytää ajoissa maksuaikaa.

 • Kun olet tehnyt tulorekisteri-ilmoituksen ajallaan ja haet maksuaikaa TyEL-laskullesi ennen eräpäivää, voit saada sitä yhden kuukauden vakuutusmaksukorolla, joka on 4,10 % 1.1.–30.6.2024.
 • Jos haet maksuaikaa eräpäivän jälkeen tai pidemmälle ajalle, veloitetaan laskusta normaali lain mukainen viivästyskorko, joka on 12,50 % ajalla 1.1.–30.6.2024.
 • Maksuajan hakeminen ajoissa kannattaa myös siksi, että veloitamme TyEL-muistutuslaskun lähettämisestä 10 euron muistutuslisän. 
 • Maksuajan hakeminen on kätevintä hoitaa Elon verkkopalvelussa.

TyEL-maksun maksutavat

Voit maksaa TyEL-vakuutusmaksut kahdella eri tavalla: 

1. Lasku kerran kuukaudessa
Saat yhden laskun kerran kuukaudessa kaikista saman palkanmaksukuukauden ilmoituksista. Vaikka maksaisit palkkoja esimerkiksi kolme kertaa kuukaudessa, kootaan kaikkien kolmen palkanmaksun tiedot yhdelle laskulle.

2. Lasku jokaisesta palkkailmoituksesta erikseen
Saat laskun jokaisesta palkkailmoituksesta erikseen. Tällöin saat niin monta laskua kuin sinulla on palkanmaksuilmoituksia.

Oletusmaksutapa on automaattisesti lasku kerran kuukaudessa, mutta voit muuttaa maksutapaa Elon verkkopalvelussa.

TyEL-maksun eräpäivä ja vakuutusmaksukorko

sisältökuva
Kun teet palkkailmoituksen tulorekisteriin ajoissa, on TyEL-laskun eräpäivä palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden viimeinen päivä. Tämän jälkeen erääntyville maksuille lasketaan vakuutusmaksukorkoa. Vakuutusmaksukorko on 4,10 % 1.1-30.6.2024.

Tarvitsetko TyEL-maksutodistuksen?

TyEL-maksutodistuksella voit osoittaa, että vakuutuksesi on voimassa ja vakuutusmaksut kunnossa. Saat todistuksen tulostettua Elon verkkopalvelusta. Todistus saatetaan pyytää esimerkiksi tarjouksen liitteeksi osoittamaan, että työnantaja on TyEL-vakuuttanut työntekijänsä.

Ota käyttöön sähköiset laskut

Suosittelemme ottamaan käyttöön sähköiset laskut, niin vakuutusmaksujen hoitaminen on helppoa ja nopeaa.

Voit saada laskut sähköisenä:

 • yrityksen laskunkäsittelyjärjestelmään tai verkkopankkiin
 • ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tai
 • Postin OmaPosti-palveluun.

Lisäksi henkilöasiakkaat voivat saada e-laskun omaan verkkopankkiinsa.

Lue tarkemmat ohjeet sähköisten laskujen käyttöönottoon >

Palkka.fi-palvelun maksutavat ja laskutus

Palkka.fi on erityisesti pientyönantajille suunnattu Verohallinnon maksuton palkanlaskentaohjelma. Kun sinulla on palvelu käytössä, palkka.fi lähettää palkkatiedot suoraan tulorekisteriin ja sinun ei tarvitse tehdä erillistä tulorekisteri-ilmoitusta.

Käytätkö palkanlaskentaan Palkka.fi -palvelua?

Tarkista TyEL-laskusi toimitustapa Palkka.fi:n kohdasta Työnantajatiedot / Vakuutuksiin liittyvät tiedot.  

 • Jos olet valinnut, että vastaanotat työeläkevakuutuslaskut suoraan työeläkeyhtiöltä, Elo lähettää sinulle laskun. 
 • Jos olet puolestaan valinnut TyEL-maksujen muodostuvan Palkka.fi-palveluun, löydät maksut palvelun Maksut-osiosta. Alkuvuonna, ennen 15.1.2024 tehdyistä palkkailmoituksista saat kuitenkin poikkeuksellisesti vielä laskun Elosta.

Vuoden 2023 ajan palvelussa oli tilapäinen muutos, jonka takia laskut oli mahdollista saada vain Elosta.

Usein kysytyt kysymykset

Miten saan vakuutusmaksulleni maksuaikaa?

Jos et pysty maksamaan TyEL-laskua eräpäivään mennessä, kannattaa laskulle pyytää ajoissa maksuaikaa. Verkkopalvelusta voi hakea yhden kuukauden vakuutusmaksukorollista (4,10 %) maksuaikaa, kun haet maksuaikaa viimeistään laskun eräpäivänä. Viivästyskorollista (12,50 %) maksuaikaa voit hakea laskun eräpäivästä laskettuna enintään 6 viikkoa.

Voit olla myös suoraan yhteydessä Elon asiakaspalveluun. Olemme aina valmiita auttamaan, jotta saisimme ratkaistua tilanteen parhaalla mahdollisessa tavalla.

Mikä on yrityksemme TyEL-maksuprosentti?

Sopimusasiakkaan TyEL-maksuprosentti on aina asiakaskohtainen ja näet sen yritysasiakkaan verkkopalvelusta.

Sopimustyönantajan vuoden mittaan maksama TyEL-maksu koostuu TyEL-perusmaksusta, joka on 25,12 % TyEL-palkoista, sekä siihen lisättävästä asiakaskohtaisesta hoitomaksusta. Lisäksi lopullista TyEL-maksua alentavat mahdollinen asiakashyvitys ja hoitomaksupalautus.

Suurtyönantajilla vakuutusmaksussa huomioidaan lisäksi maksuluokan vaikutus ja maksutappio-osan alennus. Maksuluokan vaikutuksen vuoksi suurtyönantajan TyEL-maksuprosentti voi vaihdella kuukausittain.

Tilapäisen työnantajan maksu vuonna 2024 on kiinteä 26,12 %.

Miten TyEL-maksu jakaantuu työnantajan ja työntekijän välille?

Eläkeyhtiö perii koko TyEL-maksun työnantajalta, joka puolestaan pidättää työntekijän maksuosuuden työntekijän palkasta.

Työntekijän maksuosuus vuonna 2024 on: alle 53-vuotiailla 7,15 %, 53–62-vuotiailla 8,65 % ja 63 vuotta täyttäneillä 7,15 %.

Vuoden ensimmäisen palkanmaksun jälkeen voit tarkastella maksun jakautumista työnantajan ja työntekijöiden välillä yritysasiakkaiden verkkopalvelussa TyEL-vakuutuksen Vakuutustiedot-välilehdeltä TyEL-vakuutusmaksutaulukosta.

 
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>