Elon verkkopalvelu auttaa ison konsernin tiedonhallinnassa
/ Artikkeli

Elon asiakas Jenni Närvä työskentelee palvelupäällikkönä Barona Työkykypalveluissa, joka on osa Helsingissä vuonna 1999 perustettua, nykyään kansainvälisesti toimivaa Baronaa. Barona Työkykypalvelut toimii eläke- ja tapaturmavakuutusyhtiöiden kumppanina ammatillisen kuntoutuksen tuottamisessa ja tarjoaa organisaatioille tukea työkykyjohtamiseen.
Reilut kolmekymmentä ammattilaista työllistävä Barona Työkykypalvelut auttaa vuosittain satoja suomalaisia löytämään uuden työn ja uran itselleen, Närvä kertoo.
- Asiakasyritysten konsultoinnin lisäksi omaan työhöni kuuluu ohjata työntekijöitä uudenlaisiin tehtäviin Baronan sisällä, jos he eivät esimerkiksi vamman tai sairauden vuoksi voi jatkaa meillä vanhassa työssään. Tähän liittyy vahvasti myös yhteistyö eläkevakuutusyhtiön, kuten Elon, kanssa.
Kaikki langat käsissä
Närvä selvittää yritysasiakkaille ja konsernin työntekijöille ammatillisen kuntoutuksen ja uudelleenohjauksen vaihtoehtoja, kun työpaikan omat toimenpiteet työntekijän tukemiseksi eivät enää riitä. Toimintakenttä on valtava. Koko Baronassa on kuukausitasolla noin 10 000 työntekijää, joista suurin osa työskentelee asiakkailla vuokratyösuhteessa.Sujuva tiedonhallinta on avainasemassa isossa yrityksessä, joka toimii monella eri toimialalla aina asiakaspalvelusta rakennusteollisuuteen. Ratkaisuja etsitään todella monenlaisiin työkykyhaasteisiin kuten kaikkia suomalaisia yrityksiä koskettaviin mielenterveysongelmiin ja tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. Lisäksi Työkykypalvelut tekee yhteistyötä useamman työeläkeyhtiön kanssa.
"Elon verkkopalvelun suurin hyöty on meille tiedonhallinnassa. Se auttaa meitä hallitsemaan tietoa omista toimenpiteistämme ja näkemään kokonaiskuvan."
Taloudellisia ja inhimillisiä hyötyjä
Närvä seuraa Elon verkkopalvelusta kuntoutusraha-, kuntoutustuki- ja työkyvyttömyyseläkepäätöksiä sekä yritystason maksuluokkatietoja.- Verkkopalvelun aikajana on minulla erityisen ahkerassa käytössä. Se näyttää selkeästi kuntoutusta edeltävät toimenpiteet sekä kuntoutustukien keston, Närvä kommentoi.
Närvä kertoo säästävänsä verkkopalvelun avulla paljon työaikaa, sillä paperityön määrä on vähentynyt. Verkkopalvelu lähettää myös aina heräteviestin saapuneista päätöksistä tai uusista tiedoista. Se helpottaa oman työn hallintaa ja tiedon käsittelyä.
- Meillä on paljon työntekijöitä, ja siksi käsiteltäviä hakemuksia ja päätöksiä voi olla runsaasti. Verkkopalvelussa minun ei tarvitse selata läpi pitkää listaa vaan näen yhdellä vilkaisulla, mikä on uutta, Närvä iloitsee.
Verkkopalvelun avulla päätökset pystytään käsittelemään Baronassa nopeammin. Tämä auttaa erityisesti työntekijää, joka odottaa jännityksellä tietoja tulevasta.
- Työntekijälle voi olla suuri helpotus saada tietää, että hänelle on esimerkiksi myönnetty oikeus ammatilliseen kuntoutukseen. Tieto auttaa suunnittelemaan, mihin suuntaan seuraavaksi lähdetään.
Tätä mieltä Elon verkkopalvelusta:
Mitä käytän eniten: ”Käyn katsomassa henkilötason kuntoutusraha- ja kuntoutustukipäätöksiä sekä mahdollisia työkyvyttömyyseläkepäätöksiä. Seuraan myös yritystason maksuluokkatietoja.”
Mitä uutta aion kokeilla: ”Voisin tehdä lisää nykytilan kartoituksia.”
Mikä on parasta: ”Elon verkkopalvelu on selkeä. Tiedon hakeminen ei kestä kauan.”
Mitä voisi vielä kehittää: ”Haluaisin nähdä tarkemmin kuntoutuksen hyötyjä ja polkuja. Näkisin mielelläni, kuinka hyvin ammatillisella kuntoutuksella saadaan työntekijöitä takaisin työelämään.”
Kouluarvosana: ”8. Käytämme usean eläkeyhtiön verkkopalveluita, ja antaisin 10, jos saisin niiden kaikkien parhaat toiminnot yhteen.”