Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Tilintarkastaja

Yhtiöjärjestyksen mukaan Elolla on oltava vähintään yksi ja enintään kaksi tilintarkastajaa. Ellei tilintarkastajana ole tilintarkastusyhteisö, yhtiöön on valittava vähintään yksi ja enintään kaksi varatilintarkastajaa. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan on oltava Keskuskauppakamarin hyväksymä tilintarkastaja tai tilintarkastusyhteisö. Hallitus tekee tarkastusvaliokunnan esityksestä yhtiökokoukselle ehdotuksen tilintarkastajan valinnasta.

Tarkastusvaliokunta arvioi tilintarkastajien toimintaa ja palveluja vuosittain.

Tilintarkastuspalkkio suoritetaan yhtiön hyväksymän laskun mukaan eikä tilintarkastajalle suoriteta erikseen päivärahaa eikä matkakustannusten korvausta.

Varsinainen yhtiökokous 2021 valitsi yhtiön tilintarkastajaksi KHT-yhteisö Ernst & Youngin. Yhtiön päävastuullisena tilintarkastajana toimii KHT Heikki Ilkka.
 
Heikki Ilkka johtaa EY:n noin 4000 hengen tilintarkastusliiketoimintayksikköä Pohjoismaissa. Heikki Ilkka on toiminut KHT-tilintarkastajana vuodesta 2000 ja hänellä on ollut satoja tilintarkastus- ja konsultointiasiakkaita 20 vuoden ajan. Tällä hetkellä hän toimii seuraavien yhtiöiden päävastuullisena tilintarkastajana: KONE, Cargotec ja Oras Invest.
 
Heikki Ilkka on aloittanut Elon päävastuullisena tilintarkastajana 19.4.2021 alkaen.

 

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>