Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Elo palvelee henkilökohtaisesti myös verkkopalvelussa

/ Uutinen

 

Syksyn aikana Elon yritysasiakkaiden verkkopalvelussa on otettu käyttöön chat-palveluita. EloBotti on oiva virtuaalinen apuri yleisimmissä työeläkevakuuttamista koskevissa kysymyksissä ja arkipäivisin asiakkaat pääsevät puheisiin chatin kautta myös Elon asiakaspalvelijan kanssa.

Asiakaspalvelijan kanssa chattaillessa saat nopeasti vastauksia omaa vakuutusta ja tilannettasi koskeviin kysymyksiin. Chatissa kysymyksiisi vastaavat samat kokeneet ja asiantuntevat asiakaspalvelijat, jotka ovat myös Elon puhelinasiakaspalvelussa.

Chatin osalta on tehty syksyn aikana muutamia erilaisia kokeiluita muun muassa palveluaikojen suhteen. Eniten chattailevaa asiakaspalvelijaa kaivataan päiväsaikaan arkipäivinä. Chattiin tulevissa kysymyksissä on paljon yleistä neuvontaa esimerkiksi laskutukseen liittyen.

Chat-palvelut ovat olleet käytössä jo pidemmän aikaan Elon henkilöasiakkaan verkkopalvelussa. EloBottia on koulutettu jatkuvasti vastaamaan paremmin asiakkaiden mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Elon omat asiantuntijat toimivat bottikuiskaajina ja käyvät läpi botin kanssa käytyjä keskusteluita. Tällä hetkellä botti palvelee verkkopalvelun lisäksi myös Elo.fi:llä ja vakuutushakemuksella.

Chat-palveluiden lisäksi Elon verkkopalveluun tehdään jatkuvaa pienkehitystä asiakkaiden palautteiden perusteella. Viimeisimpänä on muun muassa selkiytetty laskun maksamisen ulkoasua, lisätty mahdollisuus saada kaksi erilaista yhteenvetoa työntekijän vuosiansioista sekä monipuolistettu suurten konsernien saatavilla olevia raportteja.

Kirjaudu verkkopalveluun ja kokeile chat-palveluja! 

 

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>