Suoraan sisältöön

Elon toimitusjohtaja antaa päiväksi paikkansa 17-vuotiaalle Maija Illikaiselle

/ Uutinen / Vastuullisuus

Plan Girls Takeover 2025 - Maija
Kuva: Plan/Aaro Keipi
Työeläkeyhtiö Elo on mukana Plan Internationalin kansainvälisessä GirlsTakeover-tempauksessa, jossa tytöt valtaavat poliittisten, yhteiskunnallisten ja talouselämän johtajien paikkoja.

Elon toimitusjohtaja Carl Pettersson luovuttaa 14.3. paikkansa päiväksi, kun 17-vuotias Maija Illikainen astuu Elon toimitusjohtajaksi. Lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin symbolinen GirlsTakeover-tempaus kiinnittää maailman huomion rakenteellisiin epäkohtiin, jotka estävät tasa-arvon toteutumisen ja tyttöjen mahdollisuuden hyödyntää koko potentiaalinsa.

– Eläkejärjestelmässä on kyse sukupolvien välisestä sopimuksesta. Olen huolestunut siitä, että nuorten luottamus eläkejärjestelmään on heikentynyt ja koen niin eläkeyhtiön johtajana kuin eläkejärjestelmän edustajana, että meidän tulee vahvistaa nuorten ymmärrystä ja luottamusta järjestelmään. GilsTakeover tarjoaa mahdollisuuden tällaiseen dialogiin aiheesta kiinnostuneen nuoren kanssa, sanoo Pettersson.

GirlsTakeoverin innoittamana Elo antoi sitoumuksen, joka kokoaa yhteen Elon nykyisiä yhdenvertaisuutta edistäviä toimintamalleja ja tavoitteita tulevaisuuteen.

Elo on sitoutunut kohtelemaan kaikkia ihmisiä tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti. Edistämme inhimillistä työelämää, jossa on hyvä työskennellä ja yrittää yhdenvertaisesti. Teemme työtä nuorten tulevaisuuden ja työelämätaitojen eteen. Haluamme lisäksi olla työpaikka, jossa jokainen elolainen voi olla täysin oma itsensä ja kokea onnistumisia, hyvinvointia sekä yhteenkuuluvuutta. Mittaamme elolaisten kokemusta mahdollisuudesta olla oma itsensä vuosittain.

Tyttöjen ääni kuuluviin

Suomessa GirlsTakeover järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa. Planin nuoret valtaavat maaliskuussa viiden johtajan paikat. Maailmanlaajuisesti tytöt ja nuoret naiset ovat vallanneet jo tuhansien johtajien paikat yhteensä 70 maassa vuoden 2016 jälkeen.

Poliittiset päättäjät, viranomaiset, instituutiot ja yritykset voivat toimillaan edistää tasa-arvoa ja tyttöjen ja naisten yhdenvertaisia mahdollisuuksia tulla kuulluksi ja osallistua päätöksentekoon.

–Väestön vanhetessa ja syntyvyyden laskiessa on entistä tärkeämpää, että tulevat sukupolvet kokevat sukupolvien väliseen sopimukseen pohjautuvan eläkejärjestelmän oikeudenmukaisena ja pääsevät vaikuttamaan järjestelmän kehitykseen. Voimme kannustaa tyttöjä ja nuoria naisia tuomaan äänensä kuuluviin foorumeissa, joissa näistä asioista keskustellaan, sanoo Pettersson.

GirlsTakeoverissa tytöt pääsevät aidosti ja merkityksellisesti vaikuttamaan päivän aikana tehtäviin päätöksiin ja tuomaan esiin omia näkemyksiään. He ovat valmistautuneet tehtäväänsä useita kuukausia ennen varsinaista valtauspäivää.

- Haluan tuoda valtauksessani esiin tyttöjen mielipiteitä taloudesta, sillä meidän näkökulmamme jää usein sivuun. Talousaiheisiin painottuneella luokallani opiskelijoista vain noin yksi kolmasosa on tyttöjä. Yksi syy sille, että tytöt eivät lähde mukaan talouskeskusteluun, on se, että he kokevat epävarmuutta kyvykkyydestään, koska osaaminen edelleen yhdistetään sukupuoleen, sanoo Illikainen.

Lisätiedot:
Työeläkeyhtiö Elon Head of Communications Taina Erkkilä, taina.erkkila@elo.fi, p. 050 300 0409
Plan International Suomen tiedottaja Inka Kovanen, inka.kovanen@plan.fi,p. 050 336 4705

Tutustu myös näihin

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>