Jumplink
Meny
Logga in
Sökning
Språk
EN
FI

Pensionsutdraget

I det elektroniska pensionsutdraget hittar du information om arbete, företagsverksamhet och förmåner som tjänat in pension. 
Logga in i Elos webbtjänst >

Från och med 2022 pensionsutdraget som kommer hem per post innehåller bara uppgifter om innevarande och föregående sex år. Du kan kolla hela din arbetskarriär i det elektroniska utdraget.

 

Gör så här:

1. Granska utdraget omsorgsfullt

Om dina uppgifter är korrekta, behöver du inte vidta några åtgärder.

Om du upptäcker ett fel eller att uppgifter saknas, be om att få utdraget korrigerat.

2. Säkerställ om du behöver lämna en korrigeringsbegäran

Svara på några frågor. Du kan skicka en korrigeringsbegäran om dina uppgifter behöver rättas.

Det tar cirka 6 mån. innan korrigeringsbegäran har behandlats. Du får ett skriftligt svar på resultatet av utredningen.

3. Välj ett elektroniskt pensionsutdrag

Ta i bruk det elektroniska utdraget och granska utdraget vid den tidpunkt som passar dig bäst.

Du får inte längre något utdrag per post.

Elektroniskt pensionsutdrag

Du kan granska pensionsutdraget i den elektroniska webbjänsten när som helst. Samtidigt kan du välja det elektroniska pensionsutdraget och meddela om eventuella fel eller att uppgifter saknas på utdraget.

Om du granskar ditt pensionsutdrag i nättjänsten efter mars, får du inget pensionsutdrag per post längre innevarande år. Om du har valt det elektroniska pensionsutdraget, får du inte längre något utdrag per post.

Pensionsutdraget skickas hem per post

Pensionsutdraget skickas till alla 17–69-åriga personer som bor i Finland, som ännu inte har gått i pension och som arbetar inom den privata sektorn. Pensionsutdraget innehåller bara uppgifter om innevarande och föregående sex år. Utdraget skickas från det arbetspensionsbolag där ditt arbete har varit försäkrat i slutet av året innan. Om ditt arbete har upphört redan tidigare, skickas pensionsutdraget av det bolaget där du sist varit försäkrad.

Utdraget skickas till de försäkrade vart tredje år. Elo postar pensionsutdragen i augusti-oktober 2023. Utdraget skickas till personer som är födda i maj-augusti. Personer som är födda 1962 eller tidigare får ett utdrag från Elo varje år.

Ofta ställda frågor och svar om pensionsutdraget

General / Default image alt attribute