Suoraan sisältöön

Tilintarkastaja

Yhtiöjärjestyksen mukaan Elolla on oltava vähintään yksi ja enintään kaksi tilintarkastajaa. Ellei tilintarkastajana ole tilintarkastusyhteisö, yhtiöön on valittava vähintään yksi ja enintään kaksi varatilintarkastajaa. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan on oltava Keskuskauppakamarin hyväksymä tilintarkastaja tai tilintarkastusyhteisö. Hallitus tekee tarkastusvaliokunnan esityksestä yhtiökokoukselle ehdotuksen tilintarkastajan valinnasta.

Tarkastusvaliokunta arvioi tilintarkastajien toimintaa ja palveluja vuosittain.

Tilintarkastuspalkkio suoritetaan yhtiön hyväksymän laskun mukaan eikä tilintarkastajalle suoriteta erikseen päivärahaa eikä matkakustannusten korvausta.

Varsinainen yhtiökokous 2020 valitsi yhtiön tilintarkastajaksi KHT-yhteisö Ernst & Youngin. Yhtiön päävastuullisena tilintarkastajana toimii KHT Ulla Nykky.

Ulla Nykky on toiminut KHT-tilintarkastajana vuodesta 1997 ja hän toimii tällä hetkellä mm. seuraavien yhtiöiden päävastuullisena tilintarkastajana: Capman Oyj, KEVA, Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö, Suomen Keskinäinen Lääkevahinkovakuutusosakeyhtiö, Taaleri Oyj sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia.

Ulla Nykky on toiminut Elon päävastuullisena tilintarkastajana 23.4.2014 alkaen.