Suoraan sisältöön

Hanki lakisääteinen työeläkevakuutus Elosta

Arjessa riittää tekemistä ja pohdittavaa ilman työeläkeasioitakin. Siksi me Elossa teemme niiden hoitamisesta niin helppoa, nopeaa ja joustavaa kuin mahdollista. Meillä asiat hoidetaan ihmiseltä ihmiselle.

Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä yli 40 prosenttia onkin valinnut Elon. Tervetuloa positiivisesti palvelevaan työeläkeyhtiöön!

Saat TyEL-vakuutuksen helposti täyttämällä sähköisen vakuutushakemuksen.

TyEL-vakuutushakemus

Työntekijän lakisääteisellä työeläkevakuutuksella (TyEL) huolehdit yrityksesi työntekijöiden eläketurvasta.

Mikäli vakuutuksenottajana on yritys tai yhteisö, tarvitaan vakuutuksen tekemiseen työnantajayrityksen y-tunnus. Mikäli vakuutuksenottajana on taas yksityishenkilö, tulee vakuutus tehdä työnantajan henkilötunnukselle.

Kirjaudu henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteellasi tästä täyttämään TyEL-hakemus. Näet vakuutusnumerosi heti lähetettyäsi hakemuksen. Olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja vakuutusta varten.

Siirrä TyEL-vakuutuksesi Eloon

Jos sinulla on jo voimassa oleva TyEL-vakuutus toisessa yhtiössä, voit siirtää vakuutuksesi Eloon. Vakuutuksen siirtäminen on mahdollista tammi-, huhti-, heinä- tai lokakuun ensimmäisestä päivästä alkaen toimittamalla siirtohakemus meille viimeistään kolme kuukautta ennen kyseistä päivää. Hoidamme irtisanomisen edeltävään yhtiöön puolestasi.

Vakuutuksen siirrossa ja uusissa vakuutushakemuksissa sinua palvelevat myös vakuutuskumppanimme Fennia, LähiTapiola ja Turva.

Milloin tarvitset TyEL-vakuutuksen?

Tarvitset lakisääteisen työeläkevakuutuksen (TyEL), kun palkkaat ensimmäisen työntekijäsi työsuhteeseen. Vakuutus takaa työntekijälle työeläketurvan. Hoida vakuutus kuntoon viimeistään ensimmäisen palkanmaksun jälkeen ja ennen kuin ansiot on ilmoitettava tulorekisteriin, pääsäännön mukaan 5 päivän kuluessa palkanmaksusta.

Jos maksat palkkaa vain satunnaisesti, voit hoitaa TyEL-vakuuttamisen ilman sopimusta tilapäisen työnantajan ilmoituksella.

Lue lisää vakuuttamisen edellytyksistä >

Lisätietoa tilapäisestä työnantajasta >

Jos et ole varma, kuuluuko sinun ottaa TyEL-vakuutus, ota yhteyttä myyntipalveluumme ja selvitetään tilanteesi yhdessä. Palvelemme arkisin klo 8.00-15.00 numerossa 020 703 5515.


Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVoit hoitaa verkossa eläke- ja kuntoutusasiasi aina, kun sinulle sopii. Tavoitat meidät myös numerosta 020 694 724 arkisin klo 8–16.30.