Suoraan sisältöön
Kuvituskuva: hymyilevä mies istuu design-tuolilla tomiston aulassa

Hanki lakisääteinen työeläkevakuutus Elosta

Arjessa riittää tekemistä ja pohdittavaa ilman työeläkeasioitakin. Siksi me Elossa teemme niiden hoitamisesta niin helppoa, nopeaa ja joustavaa kuin mahdollista. Meillä asiat hoidetaan ihmiseltä ihmiselle.

Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä yli 40 prosenttia onkin valinnut Elon. Tervetuloa positiivisesti palvelevaan työeläkeyhtiöön!

Saat TyEL-vakuutuksen helposti täyttämällä sähköisen vakuutushakemuksen.

sisältökuvaOta TyEL-vakuutus

Siirrä TyEL-vakuutuksesi Eloon

Jos sinulla on jo voimassa oleva TyEL-vakuutus toisessa yhtiössä, voit siirtää vakuutuksesi Eloon. Vakuutuksen siirtäminen on mahdollista tammi-, huhti-, heinä- tai lokakuun ensimmäisestä päivästä alkaen toimittamalla siirtohakemus meille viimeistään kolme kuukautta ennen kyseistä päivää. Hoidamme irtisanomisen edeltävään yhtiöön puolestasi.

Vakuutuksen siirrossa ja uusissa vakuutushakemuksissa sinua palvelevat myös vakuutuskumppanimme Fennia, LähiTapiola ja Turva.
sisältökuvaTee TyEL-siirtohakemus sähköisesti

Milloin tarvitset TyEL-vakuutuksen?

Tarvitset lakisääteisen työeläkevakuutuksen (TyEL), kun palkkaat ensimmäisen työntekijäsi työsuhteeseen. Vakuutus takaa työntekijälle työeläketurvan. Hoida vakuutus kuntoon viimeistään ensimmäisen palkanmaksun jälkeen ja ennen kuin ansiot on ilmoitettava tulorekisteriin, pääsäännön mukaan 5 päivän kuluessa palkanmaksusta.

Jos maksat palkkaa vain satunnaisesti, voit hoitaa TyEL-vakuuttamisen ilman sopimusta tilapäisen työnantajan ilmoituksella.

Lue lisää vakuuttamisen edellytyksistä >

Lisätietoa tilapäisestä työnantajasta >

Jos et ole varma, kuuluuko sinun ottaa TyEL-vakuutus, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja selvitetään tilanteesi yhdessä. Palvelemme arkisin klo 8.00-16.30 numerossa 020 694 730.


TyEL-hakemuslomakkeet

Ikoni: lataa tiedostoTyEL-vakuutushakemus
Ikoni: lataa tiedostoTyEL-vakuutuksen siirtohakemus

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVerkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–16.30.