Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Työnantajan ilmoitukset

Palkkatietojen ilmoittaminen tulorekisteriin

Ilmoita kaikki työntekijöille maksamasi palkat ja muut ansiotulot tulorekisteriin jokaisen palkanmaksun jälkeen. Elo saa tarvitsemansa tiedot TyEL-vakuutusmaksun ja työntekijöiden eläkkeiden laskemista varten tulorekisteristä.

Yritysten tulee tehdä tulorekisteri-ilmoitus viiden päivän sisällä palkanmaksupäivästä. Kotitalouksien on ilmoitettava ansiotiedot tulorekisteriin palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden 5. päivään mennessä.

TyEL-vakuutukseen kuuluvat ansiot koostuvat pääsääntöisesti työntekijöiden veronalaisista bruttopalkoista. Yhdellä ilmoituksella ilmoitetaan yhden työntekijän yhden palkanmaksukerran tiedot. Ilmoitus voi sisältää erilajisia tuloja, kuten rahapalkkaa, luontoisetuja ja kilometrikorvauksia. 

Tarvitset ilmoitusta varten Elon yhtiötunnuksen, joka on 54

Jos sinulla on TyEL-sopimusvakuutus, tarvitset myös TyEL-vakuutusnumerosi (eläkejärjestelynumero), jonka löydät verkkopalvelusta ja laskuilta. 

Jos olet tilapäinen työnantaja ja tarvitset ilmoittamiseen eläkejärjestelynumeron, käytä Elon teknistä vakuutusnumeroa 54-0000000U.

Valitse sinulle sopiva ilmoituskanava

Tulorekisterissä käytössäsi on kaksi vaihtoehtoista sähköistä ilmoitustapaa:

  • Tulorekisterin sähköinen asiointipalvelu, johon voit ladata palkanlaskentaohjelmasta muodostetun tiedoston tai täyttää ansiotiedot verkkolomakkeelle. 
  • Automaattinen ilmoitus omasta palkkajärjestelmästäsi teknistä rajapintaa pitkin. Tällöin ilmoittamiseen ei tarvita erillistä kirjautumista tulorekisteriin. Yhteys järjestelmän ja tulorekisterin välille muodostetaan tulorekisteristä haettavan varmenteen avulla.  

Vain erityisestä syystä ilmoitukset voi tehdä tulorekisterin paperilomakkeilla. 

Jos käytät palkanlaskentaan Palkka.fi-ohjelmaa, menevät palkkatiedot sieltä suoraan tulorekisteriin.

Löydät tulorekisterin yksityiskohtaiset ohjeet ja pääset kirjautumaan tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun osoitteessa www.tulorekisteri.fi.

Ilmoita yritystoiminnan muutoksista Eloon

sisältökuva
 
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>