Jumplink
Meny
Logga in
Sökning
Språk
EN
FI

Elos effektivitet minskar omkostnadsavgiften – kontrollera den uppdaterade uppskattningen av ArPL-avgiften 2023 i webbtjänsten

/ Nyheter

Fr.o.m. 1.1.2023 fastställs ArPL-avgiftens omkostnadsandel dvs. omkostnadsavgiften bolagsspecifikt.  Nivån på omkostnadsavgiften ska motsvara de driftskostnader som arbetspensionsbolaget har. Elo har effektiviserat sin verksamhet avsevärt och den förbättrade effektiviteten kommer våra kunder till godo redan nästa år. Våra kunders omkostnadsavgifter 2023 är i genomsnitt lägre än vad tidigare uppskattats.

Elo har i år satsat på att effektivisera sin verksamhet. Vi har lyckats förbättra vår effektivitet och tack vare det har social- och hälsovårdsministeriet nyligen fastställt en ny avgiftsgrund för vår omkostnadsavgift. Vi utvecklar vår verksamhet också framöver och våra kunder får nytta av vår effektivitet också under kommande år.

Uppdaterad uppskattning av ArPL-avgiften 2023 finns i i Elos webbtjänst

I början av oktober lade vi in en uppskattning av nästa års ArPL-avgift för våra kunder i Elos webbtjänst. Vår uppskattning grundade sig på den tidigare avgiftsgrunden för vår omkostnadsavgift. Vi har nu uppdaterat vår uppskattning av ArPL-avgiften för 2023 i vår webbtjänst i enlighet med den nya avgiftsgrunden.

I vår uppskattning av avgiften finns uppskattningar av ArPL-avgiften för hela 2023, nästa års ArPL-avgiftsprocent och arbetstagarnas avgiftsandel samt av kundåterbäringen och Elos omkostnadsavgift inklusive eventuella rabatter.

Se en uppskattning av ArPL-avgiften för 2023 i vår webbtjänst:

  1. Logga in på Elos webbtjänst.
  2. Gå till rubriken Försäkringar och klicka på ArPL-försäkring.
  3. Du hittar länken Uppskattning av avgiften under mellanbladet Intyg och beräkningar.
  4. Välj år 2023 och skriv in en uppskattning av lönesumman för 2023.
  5. Klicka på Gör en förhandsberäkning så får du fram en uppskattning av ArPL-avgiften för 2023.

Logga in i webbtjänsten och se uppskattning av avgiften för 2023 >

Läs mera om bolagsspecifik omkostnadsavgift från vår tidigare nyhet >

Sök efter artiklar och nyheter