Suoraan sisältöön

TyEL-vakuutus

Kun palkkaat työntekijän työsuhteeseen, saat hoidettua hänen eläketurvansa ottamalla TyEL-vakuutuksen. Ota vakuutus viimeistään ensimmäisen palkanmaksun jälkeen ja ennen kuin ansiot on ilmoitettava tulorekisteriin, pääsäännön mukaan 5 päivän kuluessa palkanmaksusta.

Vakuutettavat työsuhteet

Työntekijä vakuutetaan TyEL-vakuutuksella, kun hän:

  • työskentelee työsuhteessa,
  • on 17-68-vuotias ja
  • ansaitsee kuukaudessa vähintään 60,57 euroa.
Lue tarkemmin TyEL-vakuuttamisesta >
sisältökuvaOta TyEL-vakuutus
sisältökuva

Haluatko, että soitamme sinulle?

Tarvitsetko apua YEL- tai TyEL-vakuutuksen hankkimiseen liittyvissä asioissa? Anna meidän auttaa, jätä yhteystietosi ja sinulle sopiva ajankohta, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluatko laskusi sähköisesti?

Vakuutusmaksujen hoitaminen on helppoa, kun otat käyttöön sähköisen laskutuksen. Näin saat laskut kätevästi suoraan yrityksen laskujenkäsittelyjärjestelmään tai verkkopankkiin.

Lue lisää

Oletko tilapäinen työnantaja?

Jos palkkaat työntekijöitä lyhyeksi aikaa tai maksat palkkaa satunnaisesti, voit hoitaa vakuuttamisen kevyemmin ilmoittamalla työntekijöille maksamasi palkat tulorekisteriin tilapäisenä työnantajana.

Lue lisää
Kuvituskuva:  eläkeläisnainen lukee kirjaa kesällä puutarhassa

Työntekijän eläkkeelle jääminen

Työntekijäsi jäädessä vanhuuseläkkeelle, sovi hänen kanssaan työsuhteen päättämisestä ja eläkkeen alkamisajankohdasta hyvissä ajoin.

Lue lisää

Ehdot ja esitteet:

Ikoni: lataa tiedostoTyEL-vakuutusehdot
Ikoni: lataa tiedostoTyEL-vakuutuksen tuotekortti
Ikoni: lataa tiedostoTyönantajan opas
Ikoni: lataa tiedostoSuurtyönantajan TyEL-vakuutusmaksuopas

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVerkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–16.30.

Siirry ELon sähköiselle TyEL-vakuutushakemukselle

Kirjaudu henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteellasi täyttämään TyEL-vakuutushakemus. Olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja vakuutusta varten.

Ota TyEL-vakuutus >