Suoraan sisältöön

Työkyvyttömyyseläkkeen määrä

Ennen eläkkeen hakemista voit laskea arvion eläkkeesi määrästä verkkopalvelussamme. 

Saat verkkopalvelustamme arvion täyden työkyvyttömyyseläkkeen ja osatyökyvyttömyyseläkkeen määrästä. Osatyökyvyttömyyseläkkeen määrä on puolet täyden työkyvyttömyyseläkkeen määrästä.

Kirjaudu verkkopalveluun

Lue lisää eläkkeen määrän laskemisesta ja määräytymisestä >

sisältökuva

Työskentely työkyvyttömyyseläkkeen aikana

Työkyvyttömyyseläkkeellä voit työskennellä henkilökohtaisen ansiorajan verran ilman, että se vaikuttaa työkyvyttömyyseläkkeesi maksamiseen.

Voit laskea ansiorajan verkkopalvelussamme kohdassa ”Työeläkeote ja eläkearviot”, mikäli et ole vielä hakenut eläkettä ja saanut eläkepäätöstä.

Jos olet saanut eläkepäätöksen, niin päätöksessä on mainittu henkilökohtainen ansiorajasi. Voit tutkia aiemmin saamiasi päätöksiä verkkopalvelustamme kohdasta ”Asiakirjat”.

Ansioiden tulee jäädä alle päätöksessä mainitun ansiorajan. Ansioihin luetaan eläkkeen aikana tekemästäsi työstä saadut ennakonpidätyksen alaiset ansiot eli bruttoansiot, esim. kuukausipalkka, lomarahat ja erilaiset tulospalkkiot. Yrittäjällä työansioita ovat YEL-vakuutuksen työtulo sekä mahdolliset työsuhteesta saadut ansiot.

Lue lisää työskentelystä työkyvyttömyyseläkkeen aikana >

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>