Suoraan sisältöön

Palvelumme tilitoimistoille

Autamme sinua hoitamaan asiakkaiden TyEL- ja YEL-asiat nopeasti ja vaivattomasti. Olemme koonneet tälle sivulle myös tärkeää tietoa vuodenvaihteessa 2020-2021.

Tarvitseeko asiakkaasi työeläkevakuutuksen?

Autamme sinua hoitamaan asian sujuvasti. Valitse sinulle sopivin tapa:

Sähköisesti 

Kirjaudu sähköiseen palveluun ja täytä TyEL-vakuutushakemus.  Saat asiakkaasi vakuutuksen heti voimaan sekä TyEL-vakuutusnumeron käyttöösi.

YEL-hakemusta varten yrittäjän pitää toistaiseksi kirjautua palveluun itse.

Elo hoitaa

Jätä vakuutushakemuksen teko meidän huoleksemme.

Elon asiantuntija ottaa yhteyttä asiakkaaseen, kartoittaa asiakkaasi tilanteen ja kuittaa sinulle kun asiat ovat kunnossa.

Puhelimella

Soita meille arkisin klo 8–15. Hoidetaan asiakkaasi asiat kuntoon yhdessä.

puh. 020 703 5515 

Voit myös pyytää meitä soittamaan sinulle.

Vuodenvaihteen 2020-2021 tärkeät tiedot

Vakuutusmaksut ja asiakashyvitykset 2021

Vuoden 2021 vakuutusmaksutiedot on vahvistettu ja löydät päivitetyt vakuutusmaksutiedot Sosiaalivakuutusmaksut-taulukosta.

TyEL:n vakuutusmaksuja alennettiin tilapäisesti 2,6 prosenttiyksikköä koronaviruksen takia ajalla 1.5.-31.12.2020. Kyseessä oli tilapäinen lakimuutos, joka päättyy 31.12.2020.

Vuoden 2021 asiakashyvitykset lasketaan maaliskuussa ja lähetämme viestin asiakkaillemme, kun hyvitykset on laskettu. Tilapäisen maksunalennuksen voimassaoloajalta (1.5.-31.12.2020) ei kerry asiakashyvitystä, joten vuoden 2021 kaikkien työeläkeyhtiöiden asiakashyvityksen määrä on kolmasosa normaalista. 

Muista tarkistaa ja korjata palkkatiedot tulorekisteriin

Käy tarkistamassa Elon verkkopalvelussa, että työntekijöiden vuoden 2020 palkkatiedot ovat oikein. Korjaa tarvittaessa tiedot suoraan tulorekisteriin. Huomioithan sen että Elossa emme pysty korjaamaan tietoja asiakkaidemme puolesta, vaan tietojen korjaaminen on työnantajan, tilitoimiston tai muun tietojen ilmoittajan vastuulla.

Jos tulorekisteri-ilmoituksia täytyy virheen tai puutteiden takia mitätöidä, on hyvä huomioida, että kaikki mitätöinti-ilmoitukset välittyvät niin Eloon kuin kaikille muillekin tiedon käyttäjille. Näin ollen mitätöinneillä voi olla vaikutusta esimerkiksi työnantajamaksuihin ja koronlaskentaan sekä tiedon käyttäjien mahdollisiin muihin päätöksiin. 

Jotta mitätöinnin vaikutukset ovat mahdollisimman pienet, suosittelemme tekemään mitätöinnin ja uuden ilmoituksen samana päivänä kello 14 mennessä. 

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään ilmoituksiin ja korjaamisiin liittyvissä pulmissa numerossa 020 694 730 arkisin klo 8-16.30.

Katso-palvelun käyttö päättyy 30.4.2021

Katso-palvelun käyttö päättyy 30.4.2021. Tulorekisteriin ja Palkka.fi:hin kirjaudutaan jatkossa Suomi.fi-tunnistuksella, eli verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Katso-palvelusta kannattaa siirtyä muuhun tunnistautumiseen ja Suomi.fi-valtuuksiin heti.

Lue lisää uutisestamme >

Miksi Elo?

sisältökuva

Pidetään yhdessä huolta yhteisestä asiakkaastamme

  • Elon avulla asiakkaasi pakolliset työeläkevakuutukset hoituvat vaivattomasti. Sekä asiakkaasi että sinä voitte keskittyä siihen, mitä te osaatte parhaiten.
  • Valtakirjan avulla hoidat kaikki asiakkaasi vakuutusasiat sujuvasti myös jatkossa

Olemme 17 sekunnin päässä, kun tarvitset apuamme

  • Vastaamme puheluusi asiantuntemuksella ja hoidamme asiasi kerrralla kuntoon -periaatteella
  • 85 % asiakkaistamme antaa puhelinpalvelustamme arvosanan 9 tai 10
  • Helppokäyttöisestä verkkopalvelustamme löydät kaikki TyEL- ja YEL-vakuutusten hoitamiseen tarvittavat työkalut, lomakkeet ja tiedot.

Saat meiltä tukea omaan työhösi

  • Järjestämme maksuttomia koulutuksia sekä huippusuositun Elokuvissa-tapahtuman,  jossa kerromme ajankohtaiset vinkit työeläkevakuuttamisesta ja työeläkkeistä.
  • Jaamme ajantasaista tietoa tilitoimistojen omassa uutiskirjeessä, joka lähetetään kuusi kertaa vuodessa suoraan sähköpostiisi

Tilaa Elon uutiskirje tilitoimistoille

Noin joka toinen kuukausi ilmestyvässä tilitoimistojen uutiskirjeessä jaamme ajankohtaista tietoa vakuutuksistamme ja palveluistamme, sekä hyödyllistä tietoa vakuutusten hoidosta. Voit perua uutiskirjeen tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä. 

Uutiskirjeen tilaus

Valitse sinua kiinnostavat uutiskirjeet ja ilmoita sähköpostiosoitteesi. Tutustuthan tietosuojaselosteeseemme ennen uutiskirjeen tilausta. Tutustu myös Elon henkilötietojen käsittelyyn ja suojaukseen.

Siirry tilaamaan uutiskirje tästä >

Lataa TyEL- ja YEL-vakuuttamisoppaat avuksesi

Työnantajan opas 2021

Kuva TyEL-oppaasta

Tutustu TyEL-vakuuttamisoppaaseen.

Yrittäjän opas 2021

Kuva YEL-oppaasta

Tutustu YEL-vakuuttamisoppaaseen.