Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Elon periaatteet tekoälyn käyttöön

Noudatamme Elossa neljää pääperiaatetta, kun hyödynnämme tekoälyä.

Hyvän edistäminen ja vastuullisuus

Tavoitteemme on tarjota kaikille asiakkaillemme laadukasta palvelua tasapuolisesti. Tekoälyratkaisut voivat auttaa meitä kehittämään työeläkevakuuttamista ja siihen liittyviä palveluja ennakoiden, tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Kaiken toimintamme tulee edistää yhteistä hyvää sekä noudattaa Elon vastuullisuusperiaatteita.

Läpinäkyvyys ja selittävyys

Elossa tekoälyä valvoo aina ihminen. Kannamme vastuun siitä, miksi tekoälyä on käytetty, että käyttö on perusteltua ja miten toteutus toimii. Kerromme avoimesti, kun käytämme tekoälyä.

Turvallisuus ja tietosuoja

Turvaamme jokaisen yksilön suojan ja oikeuden yksityisyyteen. Datan käsittelymme noudattaa GDPR:n, asiakkaiden antamien suostumusten sekä tietosuojan ja tietoturvan periaatteita. Päätös käyttää tekoälytoteutusta perustuu Elossa aina kokonaisvaltaiseen harkintaan. Ihminen kantaa vastuun tekoälyn avulla tehdyistä toteutuksista ja ratkaisuista.

Yhdenvertaisuus ja moninaisuus

Tekoälyn käytön lähtökohtana on Elossa aina ihmisten kunnioittaminen, eikä sen käyttö saa johtaa syrjintään tai epäreiluihin vaikutuksiin. Tekoälyn hyödyntämisen tulee tukea asiakkaidemme yhdenvertaista kohtelua.
 
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>