Paperittoman palvelun periaatteet

Luovu mapittamisesta ja anna meidän arkistoida vakuutuspaperisi. Ne pysyvät tallessa ja järjestyksessä ja saat tilaa hyllyihisi!

Pähkinänkuoressa

  • Elo toimittaa vakuutusasiakirjat, kuten vakuutuskirjat ja -päätökset verkkopalveluun.
  • Myös vakuutusmaksulaskujen kopiot tallennetaan verkkopalveluun. Paperiton palvelu ei vaikuta laskujen lähetystapaan, vaan saat ne sähköisesti tai paperipostitse.
  • Verkkopalveluun pääset sisään henkilökohtaisella Elon tunnuksella tai pankkitunnuksillasi.
  • Asiakirjat ovat verkkopalvelussa pdf-muodossa tai sähköisenä tietosisältönä.
  • Saat uusista asiakirjoista ilmoituksen sähköpostiisi.

Vakuutuskirjat ja päätökset on lähetettävä asiakkaalle tiedoksi hallintolain nojalla. Tämän vuoksi sinun täytyy kuitata vakuutusasiakirjat vastaanotetuiksi Elon verkkopalvelussa 7 päivän aikana. Mikäli et kuittaa asiakirjaa vastaanotetuksi määräajan kuluessa, lähetämme vakuutuskirjan tai päätöksen sinulle postitse. Kopio toimitetusta vakuutuskirjasta tai päätöksestä säilytetään verkkopalvelussa viiden vuoden ajan.

Ilmoitusviestit ovat suojaamattomia

Kun saat uusia vakuutusasiakirjoja tai -viestejä, saat niistä sähköposti-ilmoituksen. Niissä ei ole yksilöityä vakuutustietoa, mutta ne kertovat, että sinulla on asiakassuhde Eloon ja mitä vakuutuksia sinulla on. Nämä tiedot kuuluvat vakuutussalaisuuden piiriin.

Sähköpostit kulkevat sinun ja Elon välillä avoimessa verkossa. Kun hyväksyt paperittoman palvelun periaatteet, suostut samalla, että Elo lähettää näitä vakuutussalaisuuden piiriin kuuluvia tietoja sinulle sähköpostitse.

Pidä sähköpostisi ajan tasalla!

Varmista, että ilmoitusviestejä varten antamasi sähköpostiosoite on oikea ja että postilaatikossasi on tilaa Elon lähettämille viesteille.

Jos näemme, ettei sähköposti mene perille, lähetämme sinulle kirjepostissa huomautuksen asiasta. Kirjepostina lähetämme myös mahdolliset muistutuslaskut.

Kieli ja määräajat

Elon verkkopalvelu on suomen-, ruotsin- ja englanninkielinen.

Vakuutuksiin tai laskuihin liittyvät erilaiset määräajat, kuten valitusaika, lasketaan alkaneeksi seitsemän päivää sen jälkeen, kun asiakirja on julkaistu verkkopalvelussa.