Suoraan sisältöön

Paperittoman palvelun periaatteet

Luovu mapittamisesta ja anna meidän arkistoida vakuutuspaperisi. Ne pysyvät tallessa ja järjestyksessä ja saat tilaa hyllyihisi!

Pähkinänkuoressa

  • Elo toimittaa vakuutusasiakirjat, kuten vakuutuskirjat ja -päätökset Elon verkkopalveluun.
  • Myös vakuutusmaksulaskujen kopiot tallennetaan Elon verkkopalveluun. Paperiton palvelu ei vaikuta laskujen lähetystapaan, vaan saat ne sähköisesti tai paperipostitse.
  • Verkkopalveluun pääset sisään henkilökohtaisella Elon tunnuksella tai pankkitunnuksillasi.
  • Asiakirjat ovat verkkopalvelussa pdf-muodossa tai sähköisenä tietosisältönä.
  • Saat uusista asiakirjoista ilmoituksen sähköpostiisi.

Vakuutuskirjat ja päätökset säilytetään verkkopalvelussa viiden vuoden ajan. Asiakirjat ovat saatavilla verkkopalvelussa vakuutuksen päättymisen jälkeen kuluvalta ja edelliseltä vuodelta. Jos vakuutuksesi on päättynyt aiemmin kuin kuluvan ja sitä edeltävän vuoden aikana, saat tarvittaessa kopion asiakirjoista Elon asiakaspalvelusta.

Valitessasi paperittoman palvelun Elo toimittaa myös mahdolliset eläke- ja kuntoutusasiakirjat, kuten eläke- ja kuntoutuspäätökset sekä asiakaskirjeet sähköisesti Elon eläkepalveluun.  Saat tekstiviestin, kun uusi päätös tai muu asiakirja tallentuu eläkepalveluun.

Ilmoitusviestit ovat suojaamattomia

Kun saat uusia vakuutusasiakirjoja tai -viestejä, saat niistä sähköposti-ilmoituksen. Niissä ei ole yksilöityä vakuutustietoa, mutta ne kertovat, että sinulla on asiakassuhde Eloon ja mitä vakuutuksia sinulla on. Nämä tiedot kuuluvat vakuutussalaisuuden piiriin.

Sähköpostit kulkevat sinun ja Elon välillä avoimessa verkossa. Kun hyväksyt paperittoman palvelun periaatteet, suostut samalla, että Elo lähettää näitä vakuutussalaisuuden piiriin kuuluvia tietoja sinulle sähköpostitse.

Pidä sähköpostisi ajan tasalla!

Varmista, että ilmoitusviestejä varten antamasi sähköpostiosoite on oikea ja että postilaatikossasi on tilaa Elon lähettämille viesteille.

Jos näemme, ettei sähköposti mene perille, lähetämme sinulle kirjepostissa huomautuksen asiasta. Kirjepostina lähetämme myös mahdolliset muistutuslaskut.

Kieli ja määräajat

Elon verkkopalvelu on suomen-, ruotsin- ja englanninkielinen.

Vakuutuksiin liittyvät erilaiset määräajat, kuten valitusaika, lasketaan alkaneeksi kolmen päivää sen jälkeen, kun asiakirja on julkaistu verkkopalvelussa.