Yrittäjäosion etusivukuva

Kenelle YEL-vakuutus?

Yrittäjänä vakuutat itsesi yrittäjän eläkelain mukaisella YEL-vakuutuksella. Vakuutusta sovelletaan yrittäjään, jonka työpanosta vastaavan työtulon arvioidaan olevan vuonna 2019 vähintään
7 799,37 euroa vuodessa.

YEL turvaa jo työurasi aikana

Yrittäjän sosiaaliturva perustuu YEL-vakuutuksessa vahvistettuun työtuloon. Työeläkkeen lisäksi se antaa turvaa monenlaisissa elämäntilanteissa kuten sairastuessa, perheen kasvaessa ja työttömyydessä.

Asioi verkkopalvelussa

  • Tulosta todistuksia.
  • Pyydä maksuaikaa laskulle.
  • Muuta työtuloa.
  • Ilmoita muuttuneista tiedoista.

Ota palvelu käyttöön tästä >

Ota Yrittäjän mobiili käyttöön >

Kuva Elon YEL-vakuutusmaksu ja -eläkelaskurista

YEL-laskuri

Elon monipuolisella YEL-laskurilla voit arvioida, miten YEL-työtulon suuruus vaikuttaa tulevan työeläkkeesi määrään ja vakuutusmaksuihin. Lisäksi voit arvioida miten YEL-työtulosi vaikuttaa erilaisiin sosiaalietuuksiin, kuten sairauspäivärahaan.

Miten toimin näissä tilanteissa?

Asiakkaan Ääni -palkinto 2019

Elon vakuutuspalveluiden puhelinpalvelu on valittu vuoden 2019 Asiakkaan ääni -vertailussa maan parhaaksi omassa sarjassaan.

Näkökulmia ja ajankohtaista asiaa

Viisi kysymystä yrittäjien arjesta

Vuodenvaihde toi mukanaan paljon muutoksia yrittäjien arkeen. Esimerkiksi yrittäjän sairauspäivärahan omavastuuaika lyheni neljästä päivästä yhteen ja verotukseen tuli muutoksia.

Lue lisää >

Kuvituskuva: nuori valokuvaajayrittäjä kotitoimistossa

Elinan vinkit olemassa olevan yrityksen ostajalle

Kiinnostaako yrittäjyys, mutta et haluaisi aloittaa kaikkea alusta? Lue asiakkaamme Elina Illukan vinkit olemassa olevan yrityksen ostajalle >
sisältökuva

Ammatillinen kuntoutus antaa mahdollisuuden jatkaa töissä

Kuntoutus-sana tuo herkästi mieleen fysioterapian. Siitä ammatillisessa kuntoutuksessa ei kuitenkaan ole kyse. Pähkinänkuoressa voi todeta, että ammatillinen kuntoutus on mahdollinen reitti takaisin työelämään. Sen tarkoitus on löytää työ, jossa työskentely onnistuu sairaudesta huolimatta.

Lue lisää >

Heini Pellinen

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVerkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–16.30.

Ikoni: tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme 

Voit tilata itsellesi

  • asiakkaiden uutiskirjeen
  • työhyvinvoinnin uutiskirjeen
  • tilitoimistojen uutiskirjeen.

     

Lue lisää ja tilaa >