Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Elo sitoutuu hiilineutraalin salkun tavoitteeseen

/ Uutinen

Työeläkeyhtiö Elo on liittynyt jäseneksi Paris Aligned Asset Owners -sijoittajien ryhmään. Elo sitoutuu tavoittelemaan sijoitussalkkunsa hiilineutraaliutta viimeistään vuoteen 2050 mennessä, vaikuttamaan tämän tavoitteen mukaisesti ja lisäämään sijoituksiaan ilmastoratkaisuihin.

Yhteensä 12 uutta sijoittajaa on liittynyt Paris Aligned Investment Initiative (PAII) ‑viitekehyksen hiilineutraaliutta koskevaan Net Zero Asset Owner -sitoumukseen. Allekirjoittajia on jo yhteensä 40, ja niiden yhteenlaskettu omaisuus on yli 2,4 biljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Elon lisäksi uusia allekirjoittajia ovat eurooppalaiset sijoittajat AP Pension, AP3, AP7, Kirkon eläkerahasto, Ilmarinen, Lægernes Pension ja PenSam sekä australialainen teollisuuden eläkesäätiö HESTA ja Isossa-Britanniassa toimivat London Pension Funds Authority, Railpen ja Tesco Pension Investment.

”YK:n 26. ilmastokokous lähestyy ja ilmastoasioihin keskitytään entistä tiiviimmin, joten on hienoa, että yhä useammat sijoittajat sitoutuvat hiilineutraaliuteen. Nämä sitoumukset ovat äärimmäisen tärkeitä. Meistä on hienoa tehdä yhteistyötä sijoittajien kanssa, jotka työskentelevät hiilineutraaliuteen pyrkivien strategioiden parissa. Kannustamme myös muita ilmastotietoisia sijoittajia allekirjoittamaan Paris Aligned Asset Owners ‑sitoumuksen”, Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) ‑organisaation toimitusjohtaja Stephanie Pfeifer sanoo.

Paris Aligned Asset Owners on sijoittajavetoinen kansainvälinen foorumi, joka tukee sijoittajia näiden salkkujen ja toimien mukauttamisessa Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin. Osallistujat sitoutuvat neutralisoimaan salkkujensa hiilijalanjäljen viimeistään vuoteen 2050 mennessä ja lisäämään sijoituksia ilmastoratkaisuihin. Sijoittajien on asetettava välitavoitteita ja vaikutettava hiilineutraaliutta koskevien tavoitteiden mukaisesti.

”Ilmastonmuutos on merkittävä systeemiriski maailmantaloudelle ja sijoitusympäristölle. Talouteen ja ihmisiin kohdistuvien vaikutusten suuruus riippuu siitä, kuinka paljon ilmasto lämpenee ja miten ilmastonmuutoksen hillintä- ja sopeutustoimissa onnistutaan”, Elon sijoitusjohtaja Hanna Hiidenpalo toteaa.

Sijoittajat käyttävät Net Zero Investment -viitekehystä mukauttaessaan salkkunsa vastaamaan 1,5 °C:n tavoitetta ja hiilineutraalia tulevaisuutta. Viitekehys auttaa sijoittajia laatimaan hiilineutraalin sijoitusstrategian, jonka viisi ydinaluetta ovat hallinto ja strategia, tavoitteet, strateginen allokaatio, omaisuusluokkien mukauttaminen sekä poliittinen ja yrityksiin vaikuttaminen. Tällä hetkellä työkalu kattaa neljä omaisuusluokkaa (julkisesti noteeratut osakkeet ja yrityslainat, kiinteistöt, valtiolainat). Lisäksi PAII-työryhmissä kehitetään menetelmiä ja lähestymistapoja infrastruktuurin, pääomasijoitusten, hedgerahastojen ja johdannaisten mukauttamisen arviointiin ja siirtymän tueksi.

”Merkittävää sijoitusvarallisuutta hallinnoivana eläkesijoittajana meillä on erittäin tärkeä rooli siirtymässä kohti vähähiilistä yhteiskuntaa. IIGCC:n Paris Aligned Investment Initiative -viitekehys on ollut hyödyllinen ja käytännöllinen työkalu päivittäessämme ilmastostrategian tiekarttaa. Hiilineutraalius vaatii paljon muutakin kuin sijoitussalkun vähähiilistämistä: sijoittajilta vaaditaan kokonaisvaltaista lähestymistapaa, sijoittamista ilmastoratkaisuihin sekä vaikuttamista yritysten toimintaan. Jatkamme työtämme Net Zero Investment -viitekehyksen mukaisesti ja kannustamme myös muita sijoittajia liittymään mukaan”, Hiidenpalo sanoo.

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>