Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Turva työkyvyn heikentyessä

Ammatillinen kuntoutus voi antaa sinulle mahdollisuuden jatkaa työelämässä tai palata sinne, vaikka työkykysi olisi heikentynyt. Joskus kuitenkaan kuntoutustoimenpiteet eivät ole riittäviä, vaan työkyvyttömyyseläkkeen hakeminen tulee ajankohtaiseksi. Selvitä mikä vaihtoehto sopii parhaiten terveydentilaasi. Me Elossa olemme apunasi oikean vaihtoehdon löytymisessä.

Toimi näin, jos sairaus tai vamma haittaa työkykyäsi:

1

Keskustele lääkärisi kanssa eri vaihtoehdoista. 


2

Pyydä lääkäriltäsi B-lausunto hakemuksen liitteeksi.

3

Hae ammatillista kuntoutusta tai työkyvyttömyyseläkettä. Toimita B-lausunto suoraan Eloon, ettei hakemuksesi käsittely viivästy.

Hoida eläke- ja kuntoutusasiasi verkossa - alusta loppuun saakka

Kuntoutus

Ammatillinen kuntoutus on aina ensisijainen vaihtoehto työkyvyttömyyseläkkeelle. Sen tarkoituksena on löytää reitti takaisin työhön, jossa pystyt työskentelemään sairaudestasi tai vammastasi huolimatta.

Eläkepalvelussa saat helposti haettua ennakkopäätöksen ammatilliseen kuntoutukseen. Hakemista varten tarvitset B-lausunnon.

Lue lisää kuntoutuksesta >

Työkyvyttömyyseläke

Työkyvyttömyyseläkkeen voit saada, jos olet alle oman eläkeikäsi, et pysty työskentelemään sairauden tai vamman vuoksi eikä kuntoutus ole vaihtoehto terveydentilassasi.

Työkyvyttömyyseläkettä haet kätevästi eläkepalvelun kautta. Huomaathan, että hakemista varten tarvitset aina ensin lääkärin B-lausunnon.

Tutustu tarkemmin  työkyvyttömyyseläkkeeseen >


Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVoit hoitaa verkossa eläke- ja kuntoutusasiasi aina, kun sinulle sopii. Tavoitat meidät myös numerosta 020 694 726 arkisin klo 8–17.

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>